JP Finans: “Nu skal private kunne investere i højrisikable start-ups – med hjælp fra profferne”

“Det nye initiativ, som for alvor går i gang til august med præsentation af cases, man kan investere i, får også ros af Jesper Jarlbæk. Han er formand for Danban, en forening for danske business angels, som netop kunne være den slags engle-investorer, der på en platform som Spring kan forstærke en investering med kapital fra andre.

»Vi mangler risikovillig kapital til vækstlaget, så hvis englenes penge kan strækkes længere på den måde, er det godt. Som koncept er ideen rigtig god. Men der er også faldgruber, og det handler om at få forventningerne afstemt. Det er højrisikable investeringer,« siger han.”

Artiklen kan læses i sin helhed på JP Finans: Nu skal private kunne investere i højrisikable start-ups – med hjælp fra profferne

JP Finans: “Nyt investorkoncept: Sæt en bid af pensionsopsparingen i Danmarks – måske – næste iværksættersucces”

“Tre skinnende Airstream-campingvogne, indrettet til mødelokaler, står midt i rummet ved siden af en indendørs jungle, hvor man kan finde en stille krog. 3D-printere og værktøj står klar, hvis man vil bygge en prototype. Og trækker det ud, kan man overnatte på stedet i et af hotelværelserne, der med gennemdesignet velourklædt indretning også fungerer som ekstra mødelokaler.”

Artiklen er gemt bag JP Finans betalingsmur: Nyt investorkoncept: Sæt en bid af pensionsopsparingen i Danmarks – måske – næste iværksættersucces

Børsen: “Investorer: Forkert at sløjfe innovationsmiljøerne”

“Politisk aftale vil udfase støtten til landets fire innovationsmiljøer. Investorer advarer om, at det vil skabe mangel på tidlige investeringer

Formand for Danish Business Angels og tidligere topchef hos Deloitte, Jesper Jarlbæk, har svært ved at forstå regeringens beslutning om at fjerne støtten fra landets fire innovationsmiljøer.”

Artiklen er gemt bag Børsens betalingsmur: Investorer: Forkert at sløjfe innovationsmiljøerne

JP Finans: “Storstilet engle-investorprojekt flyver langsomt fra start”

“Et partnerskab mellem investeringsengle og staten er ikke kommet op og flyve, lyder kritikken fra business angels-formand. Vækstfonden, der driver investeringsprojektet, mener, at projektet indtil nu har levet helt op til forventningerne.

Med et mål om at ramme 100-150 små virksomheder blev projektet European Angel Fund Danmark skudt i gang, men efter et års arbejde er alt for få penge kommet ud og arbejde, mener formanden for Danish Business Angels, Jesper Jarlbæk.”

Artiklen er gemt bag JP Finans’ betalingsmur: Storstilet engle-investorprojekt flyver langsomt fra start

JP Finans: “Danske business angels investerer rekordmange penge”

“Der bliver flere og flere “business angels” i Danmark, og de poster mere og mere kapital i startup-virksomheder.

Danmarks største netværk af business angels, DanBan, er blevet endnu større. Jesper Jarlbæk er formand i Danmarks største netværk for business angels.”

Artiklen ligger gemt bag JP Finans’ betalingsmur: Danske business angels investerer rekordmange penge

JP Finans: “Risiko for begyndere: Er nye tech-selskaber på First North-børsen som at sætte alle pengene på rød?”

“Hvad er en virksomhed værd, hvis den måske har potentiale til at blive noget stort, men kun er i start-fasen og ikke er begyndt at tjene penge?

Den diskussion kender danskerne fra tv, når Tommy Ahlers, Jesper Buch og de andre ‘løver’ i DR-programmet Løvens Hule taler prisen på en ny, lovende virksomhed ned og deres ejerandel op, før de vil investere.

Men spørgsmålet er også blevet centralt i den længe ventede genoplivning af First North-børsen, hvor små, lovende virksomheder kan b…”

Artiklen er gemt bag JP Finans’ betalingsmur: Risiko for begyndere: Er nye tech-selskaber på First North-børsen som at sætte alle pengene på rød?

JP Finans: “Business angels: Regeringens vækstkatalog mangler ‘den ægte vare'”

Debatindlæg af Jesper Jarlbæk og Jesper Højberg Christensen, formandskabet i interesseforeningen Danish Business Angels, DanBan.

“Regeringen lancerede i februar sin digitaliseringsstrategi med digitale hubs, teknologipagt og digitale platforme. Alt sammen noget, der ser fint ud. Men effekten? Det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at der bliver flere sekretariater bemandet med flere embedsmænd. Om det så bliver i udkanten, vandkanten eller på kanten af København. Lige lidt hjælper det. Og den ægte vare – bedre vilkår for risikovillig kapital, som SMV’erne lever af og ånder for – er svær at finde på hylderne.”

Debatindlægget kan læses i sin helhed på JP Finans’ hjemmeside: Business angels: Regeringens vækstkatalog mangler ‘den ægte vare’

Børsen: “Giv smv’erne et digitalt løft”

Debatindlæg af Jesper Jarlbæk, formand, og Jesper Højberg Christensen, næstformand, Danban.

“Et holdbart økosystem, der understøtter danske smv’ers behov for risikovillig kapital, er en nøglefaktor, hvis kabalen skal gå op, men det var ikke ligefrem en royal flush, der blev smidt på bordet ved tirsdagens pressemøde, hvor regeringens strategi…”

Debatindlægget er gemt bag Børsens betalingsmur: Debat: Giv smv’erne et digitalt løft

Børsen: “Ekspansion når hjemmemarkedet kører i olie”

“Ambitionerne er store hos Happy Helper, der planlægger at rejse 40 mio. kr. i vækstkapital, men den store verden skal først erobres, når forretningsmodellen og lønsomheden har vist sit værd på hjemmemarkedet.

Virksomheden, der i seneste regnskab tabte knap 3 mio. kr., har netop ansat en adm. direktør, ligesom bestyrelsen er blevet professionaliseret med Jesper Jarlbæk, bl.a. kendt fra B&O’s bestyrelse, som uafhængig…”

Artiklen er gemt bag Børsens betalingsmur: